lunes, 26 de octubre de 2009

La Mina



Projecte de participació ciutadana al Barri de La Mina donat que l'Ajuntament de Barcelona volia dissoldre el barri en motiu del Forum de les Cultures 2004.

El projecte pretenia que els referèndums que es realitzaven en aquells moments al barri, fossin més senzills (les problemàtiques del barri feien molt dificil la llibertat d'expressió i per tant, la participació). D'aquesta manera, es van repartir làmines de colors que es penjaven a les finestres, i segons l'opinió que tenies en el referèndum, penjaves el color que desitjaves. El color dominant, era el que il.luminava l'avinguda principal del barri.

Projecte realitzat per Maria Isabel Cuevas, Mirentxu Guridi, Nerea Muela i Sonica Almeida, amb la col.laboració del Centre Cultural Gitano de La Mina, del màster d'Elisava en disseny i espai públic, i el suport de l'AC08.

1 comentario:

  1. Una muy buenísima idea proyectada que aún tiene su futuro intensivo dado que las determinaciones urbanísticas y sociales impuestas sin diálogo ni participación, ahora están dando sus frutos con un intenso olor a podrido. Resultado que quieren enterrar con palabras y tírpticos distrayendo a la concurrencia. Mi anónimo está en función de que sigo sin dominar estas técnicas sin el asesoramiento de jóvenes tan preparados. Tanto los proyectos vuestros de la Mina (Barcelona) como los de Campclar (Tarragona) fueron experiencias "académicas" con fuego real que, de aplicarse, hubieran dado resultados muy buenos. P.M.

    ResponderEliminar